flower power

Malmö Fotbollförening (eller Malmö FF) är en svensk professionell fotbollsklubb, som debuterade i Allsvenskan säsongen 1931/1932. Klubben spelar sina hemmamatcher på Swedbank Stadion. Sedan klubben grundades den 24 februari 1910 har man blivit Svenska mästare sexton gånger och vunnit Svenska cupenfjorton gånger, vilket gör den till den mest framgångsrika klubben i Sverige sett till antalet vunna titlar i dessa tävlingar. Malmö FF har även vunnit Allsvenskan tre gånger under de år då mästerskapstiteln tillföll det lag, som vann slutspelet. Klubben gick till final i Europacupen 1979, vilket slutade i förlust med 0–1 mot den engelska klubben Nottingham Forest. För bragden att nå finalen tilldelades föreningen Svenska Dagbladets guldmedalj. Malmö FF är den enda svenska fotbollsklubb som har nått final i denna tävling.

Malmö FF är en förening med årsstämman som högsta beslutande organ. Den nuvarande ordföranden är Håkan Jeppsson, som valdes 2010. Malmö FF har ett eget kapital på 109,5 miljonerkronor och är sett till detta Sveriges rikaste fotbollsklubb.

Klubben spelar i Allsvenskan och senaste gången de blev mästare var 2010. MFF vann Allsvenskan första gången 1944 och hade sin absoluta storhetsperiod under 1970-talet då man vann fem svenska mästerskap och fyra Svenska cupen-titlar. MFF Support är Malmö FF:s officiella fanklubb. Klubben har uppmärksammats i media, bland annat i fotbollsdokumentärernaBlådårar 1 och Blådårar 2 ► Läs mer

HSAktuell.svg
Aktuell artikel
Påskägg

Påsk är en stor årligt återkommande högtid under det kristna kyrkoåret. Påsken är nära sammankopplad med en viktig judisk högtid: pesach, den judiska påsken, som är en hågkomst över uttåget ur Egypten, den natt då påsklammet slaktades och dödsängeln skonade Israels folk.

Inom kristendomen firas påsken till minne av Jesu död och uppståndelse, ett firande som utsträckes till en hel vecka, den så kallade stilla veckan vilken börjar medpalmsöndagen, med dymmelonsdagenskärtorsdagen och långfredagen som hållpunkter, tills att den avslutas med påskdagen.

Påskdagen infaller den första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen. Nuvarande regler för att bestämma när påsken infaller i Sverige infördes 1844. Påskdagen 2012 är den 8 april.  ► Läs mer

Fler aktuella ämnen:
Stilla veckan · Falklandskriget · Stefan Wallin · Sten Tolgfors
HSVissteduatt.svg
Visste du att …
Arktisk sisel.


amiz lulululu

amiz lulululu

hej

hej

choko choko

choko choko

amiz.blogg.se

amiz.blogg.se

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0